Laat ik eens met een vraag beginnen:

“Waar leert u?”

Als u hier een tijdje aan hebt gedacht dan komen er allemaal ideeën boven. “Waar leren we?” We leren op school. “Leren we alleen op school?” Nee, ook van vrienden. Van familie hebben we ook veel geleerd, denk maar aan de tijd vóór we naar school gingen! “Leren we nu nog?”

 

Tja, leren we nu nog? En als we dan nu nog leren, hoe doen we dat dan? Op school was dit makkelijk op te noemen; rijtjes leren, overhoringen. In het leven na school is dit leren moeilijker te benoemen. Bij het benoemen hoe je leert, kan je de groei maken hier bewust mee om te gaan.

Het onbewuste leren zichtbaar maken vind ik erg boeiend. Door het onbewuste leren zichtbaar te maken komen mensen vaak tot nieuwe mogelijkheden. Het kijken naar wat werkt en nieuwe mogelijkheden is een hoopgevende, snel lerende methode. Deze gebruik ik graag. Ik geef mensen graag hoop om dit realistisch te maken, mogelijkheden te (gaan) zien en aan te werken.

Om u goed van dienst te kunnen zijn heb ik een aantal opleidingen gevolgd:

2010 tot 2012 Supervisor; post HBO “Haagse Hogeschool” te ’s-Gravenhage, afgerond met diploma volgens de LVSC richtlijnen.
2009 tot 2010 Intensieve ambulante gezinsbegeleiding; post HBO aan “Christelijke Hogeschool Ede” afgerond met diploma.
2000 tot 2003 H.B.O.- Sociaal Pedagogische Hulpverlening “Haagse Hogeschool” te ‘s-Gravenhage, afgerond met diploma.

Ik hou mij ook bezig met fotografie, lezen en reizen. Dit zijn allen hobby’s waarin ik uitgedaagd word, ook hier is het lerende aanwezig. Tja, wat is niet lerend….

Wilt u bewust lerend zijn, persoonlijke groei bewust en gericht vormgeven?